ヒマールティーとは

ヒマールティーは、有機栽培された安全な茶葉を、日本で販売するために作られたブランドで、東ネパールのヒレ・ダンクタ地方の北緯27度に位置してる場所にある、ジュンチャバリ紅茶園で全て栽培された茶葉です。また標高1350メートルから2200メートルと高地のため、年間を通じて気温も8℃~20℃となっている紅茶栽培に適した場所です。紅茶の産地として有名なインドのダージリンとは国境を挟んでつながっている地域で、気候や栽培環境などもほぼ同じと言えます。

私どもは2005年よりネパールからの紅茶の輸入をスタートさせています。茶葉は有機栽培として畑ごとに、綿密にチェックして育てられ、季節ごとに異なる味と香りを楽しませてくれています。茶葉は地元の女性が一枚一枚丁寧に手で摘み、併設の工場で、ティーマスターの称号を持ったプロが責任を以って製造し、日本製の機械で新鮮さ、香り、質感などが保持できるように包装されています。

我々が茶葉を輸入する前には、たくさんのサンプルの中から日本市場に合う茶葉を毎回選んでいます。茶葉はヨーロッパ諸国にも輸出されています。

温かい紅茶は食事やリラックスタイムにぴったりです。また夏には水出し紅茶もオススメです。あなたもヒマラヤの香りとフレッシュな味の紅茶を楽しみませんか?

about HIMAL TEA

HIMAL TEA is a registered brand of organic tea leaves sold in Japan, which comes from Jun Chiyabari Tea Gardens, located in Hile, Dhankuta district of far eastern Nepal (about 27° north latitude). The temperature in this area remains from 8°C to 20°C throughout the year. The cool and misty climate at approximately 1,350mts to 2,200mts altitude above sea level provides good tea cultivating conditions, quite similar to that of Darjeeling, another tea producing region nearby.

We have been importing Nepalese tea leaves since 2005 in Japan. The tea leaves are organically produced in closely monitored separate cultivars every season. Each and every batch of teas from different seasons, are of slightly different taste and aroma. Tea leaves are carefully handpicked by local ladies and processed at a well maintained factory. The processed teas are inspected by a certified tea master before leaving the factory. Special Japanese vacuum packing machines are used to preserve the freshness, aroma and texture.

Before importing the teas to Japan, we choose only the best tea leaves after carefully tasting the samples especially for the Japanese market. The tea leaves are also exported to various other countries in Europe as well.

Hot tea is enjoyed in between meals or any leisure times. We also recommend to brew your own cold brews during summer times. Please enjoy the Himalayan aroma and feel the fresh seasons straight from your cup.

TOP